donderdag 19 september 2024

Oude meuk en nieuwe bank

Hoewel ik er eigenlijk geen energie meer voor had, heb ik gisteravond de oude bloemenbank toch maar gesloopt. Als ik een plank of lat verwijderde wemelde het van de pissebedden. Ik heb ze zo goed als mogelijk in het groen losgelaten. Dat deed ik door het oude hout daar af te kloppen. Door de schokjes vielen die gekke beestjes van het vochtige hout. Niet eerde zag ik zoveel van die beestjes. We moeten niettemin zuinig zijn op de natuur. In de loods had ik twee dikke zwarte spinnen naar buiten geloodst. Ze zaten in de dubbel wand van de rookgasafvoeren die ik aan het slopen was.
Het oude hout heb ik naar de loods gebracht. Het is onbehandeld vuren.
Met een steekwagen heb ik zowel de oude als de nieuwe bank vervoerd. Ze zijn beide nogal zwaar en ik ben niet meer zo sterk. Ik heb de nieuwe bank onder het raam geplaatst en er alvast een rubber dek opgelegd. Het dek moet nog vastgezet worden. Ik hoop zodoende het rotten van het hout enigszins te vertragen.
Het viel mij mee, dat bij het demonteren van het oude bankje de meeste schroeven nog verwijderd konden worden. Ze hadden allemaal een bruine kop en lijf. Daarom heb ik ze bij eht oud ijzer gegooid. Hopelijk voelt niemand zich gekwetst. Als dat toch het geval mocht zijn, dan moeten ze weten dat ik zelf ook een bruine kop en lijf heb. 😁