vrijdag 13 september 2024

Een extra deurbel

Ons huisje staat verkeerdom geplaatst. Het staat met de achterkant naar de straat. Gevolg is, dat mensen vaak voor de achterdeur staan te roepen of op de deur of het raam staan te kloppen. Om die reden hen ik ooit een bord aan het hek opgehangen, waarop aangegeven staat dat de voordeur zich aan de andere kant bevindt. Zoals bekend lezen veel mensen niet of letten ze niet op.
Om aan dat gedoe bij de achterdeur een eind te maken, heb ik daar een bel opgehangen. Het is een draadloos geval van de Action. 😄 In eerste instantie zag ik geen bijlage met een instructie. Tijdens het gebruiksklaar maken (batterijen plaatsen) merkte ik dat de bel op zich wel werkte en de drukknop ook. Maar de communicatie tussen beide ontbrak. Na wat gepuzzel heb ik de plaatsing van de plaatsing van de batterijen opnieuw gedaan. Maar dit keer eerst die van de drukknop en daarna pas die van de bel/luidspreker. Toen deed ie het!
Toen ik het plastic van de verpakking wilde scheiden van de papierenafbeelding, merkte ik dat die afbeelding een dubbel gevouwen papier was. Daar tussenin bevond zich een handleiding. Maar daar zou ik ook niet veel aangehad hebben. Ik las nergens iets over het in een bepaalde volgorde plaatsen van de batterijen. Maar het kan ook toeval geweest zijn, dat de bel het daarna deed.
Het fijne van deze bel is, dat hij ook lichtflitsen geeft als er aangebeld wordt. Daar hebben doven als ik ook wat aan. 😅 Ik zit trouwens ook geregeld met headphones op mijn grijze hoofd. Het overkomt mij daarom dat er plots iemand achter mij staat. Die persoon is dan door de achterdeur gekomen.