maandag 9 september 2024

Roofgoed en hypocrisie

Het gebeurt steeds vaker, dat landen geroofd goed van westerse landen terug vraagt / eist. Steeds meer komen de feiten van de echte geschiedenis naar boven drijven. De geschiedenis is meestal beschreven en aan de grote klok gehangen door de overwinnaar / overheerser. Die van de onderliggende partijen, de slachtoffers, is lang gecensureerd of als taboe beschouwd. Ons landje doet daar ook aan mee. Men loopt hier weliswaar weg met Anne Frank, maar ons landje was helemaal niet Jood-vriendelijk in de jaren 30 - 40. Het hele Anne Frank gedoe is daarom huichelachtig. Er zijn nog steeds Joodse bezittingen uit die tijd, die als gestolen goed in handen van anderen zijn, waaronder ook overheidsinstanties.
Men probeert het eigen slechte gedrag goed te maken door nu bijvoorbeeld de genocide van Israël te steunen. Aan de andere kant steunt men ook Oekraïne, dat o.a. berucht is vanwege de voorliefde voor het nazisme. Het geeft aan hoe hypocriet men is.
Het woord 'democratie' is weer eens gevallen. Amerika staat te popelen om landen als Venezuela en Algerije aan te vallen. Wellicht trommelt het daarvoor anderen op, want de Yank probeert de handen ook dan weer schoon te houden. Uiteraard betreft het landen met interessante grondstoffen. Het beschermen c.q. afdwingen van 'democratie' heeft sinds WO2 al miljoenen levens gekost. Enkel Amerika is er beter van geworden.