maandag 16 september 2024

Obesitas pil?

De farmaceutische industrie wil een nieuwe winstmaker op de markt brengen. Middels een medicijn dat obesitas moet bestrijden. Voor  mij weer een middel dat, zoals zoveel medicijnen, aan symptoombestrijding doet. Maar misschien is het ook een gevolg van het capaciteitstekort bij de GGZ. In de meeste gevallen is het beste medicijn tegen obesitas zelfbeheersing. Dat houdt voor mij in : gezond eten en bewegen. Als het om obesitas van kinderen gaat vind ik het veel erger, Daar laten ouders steken vallen, die nare gevolgen hebben voor hun kind(eren). Niet alleen op het gebied van fysieke gezondheid, ook geestelijk. Dikke kinderen zijn vaak het mikpunt van pesterijen. Wat te wijten is aan hun eigen ouders. Zo'n pil lost niets op. Het vet dat verdwijnt komt nog steeds even hard naar binnen.
Er zijn ook kinderen die erg mager en zwak en ziek zijn. Dat is dan weer een gevolg van slechte, karige voeding. Die ouders proberen dat te compenseren met vitaminepillen. Ze vergeten, dat niet alleen het gebit, maar ook functies van organen zoals de maag en darmen ook verzwakt worden. Ee pilletje verwerken is niets vergeleken met een bordje gezond eten.
Het nieuwe medicijn zal de drempel voor ongezond eten en drinken / de snackbar en kroeg doen verdwijnen. Want met de obesitaspil kan je (vr)eten en drinken wat je wilt.