zaterdag 28 september 2024

We staan weer

Ter afsluiting van het reguliere kampeerseizoen hebben we besloten een lang weekend met de caravan op pad te gaan. Dit keer staan we in de kop van Noord-Holland. Ook dit keer combineren wij een uitje met een familiebezoekje. Het is op de camping heel erg stil. Er staat wel nota bene een tentje. De chalets en blokhut en trekkershut zijn wel bezet. Maar daar merken wij verder niets van. We zien het alleen terug op de parkeerplaats.
We zijn via de beruchte dijk van Lelystad naar Enkhuizen gereden, met de noordwesten wind vaak schuin op de kop. De reis verliep voorspoedig. We zijn via de A7 en de N99 naar de camping in Breezand gereden. Daar hebben wij een plekje mogen uitzoeken. Onder de voorwaarde dat twee plekken vrijgehouden moesten worden. Rekening houdend met het weer en de zon, hebben we een beschutte plek uitgekozen. De caravan staat in een beschut hoekje omgeven door groen. We gebruiken dit keer geen voortent, maar de luifel.
We beschikken over eigen sanitair. We lopen zo onder de luifel door naar 'de badkamer'. Er is daar een toilet, douche, wastafel en verwarming. In de caravan hebben we ook verwarming. Na aankomst was het 18 Celsius in de hut. Dankzij een wandcontactdoos kacheltje van 400 watt kon de temperatuur richting 20 Celsius getild worden. Een temperatuur die we thuis ook gewend zijn. 's Middags hebben we eerst nog wat inkopen gedaan, voordat we op familiebezoek gingen. We hebben dit keer de fietsen thuis gelaten. Het is wel wat raar zonder de tweewielers, maar met dit weer is het wel comfortabeler verplaatsen.