donderdag 19 september 2024

Even rustig aan

Met name gisteren was het een druk dagje voor mij. Ik moest echt even alles op een rij zetten, om een keuze te maken tussen wat ik wel en niet zou doen. Het kwam erop aan, dat ik niet naar de loods gegaan ben. Ik ben voornamelijk thuis bezig geweest en ben slechts heel even in de loods geweest. Om een bak met schroeven weer mee naar huis mee te nemen.
Vanmorgen ben ik wel naar de loods geweest. In tegenstelling tot wat andere automobilisten, had ik de ruiten eerst ontdaan van de condens. Ik ging met de Matrix, vanwege de afkortzaag en het afvalhout. In de loods lag een cv ketel op de operatietafel op mij te wachten voor demontage. Het was een ketel van een merk dat wij thuis ook hebben. Die van thuis heeft geregeld onderhoud nodig. Er gaat van alles kapot. Maar ach, het zal wel weer zo'n project geweest zijn waarbij de goedkoopste aanbieder de klus gekregen heeft. Met gevolg : goedkope ketels en geregeld storingen. De ketel zelf zag er nog netjes uit, maar hij was wel jong. Een ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee. Tenminste, als je een goede hebt gekocht.
Tijdens de demontage kreeg ik drie keer een leverancier aan de overheaddeur. De deur stond omhoog, dus weten bezoekers dat er iemand aanwezig is. Ik moest, zoals vaker voorkomt, voor de goederen tekenen voor ontvangst. De chauffeurs hebben altijd haast, want de ritten zijn tijdgebonden. Sneu hoor.
Op de radio in de loods hoor ik allerlei programma's waaraan luisteraars mee kunnen doen. Variërend van een vreemd geluid tot raden wie de artiest is van een bepaald nummer. Wat mij opvalt is dat veel deelnemers onder werktijd zitten te bellen om mee te doen. Ze beweren allemaal dat ze aan het werk zijn. 😂 Wij hadden geen radio aan op het werk. Met de invoering van de telefoon zal de productiviteit volgens mij flink gedaald zijn.
's Middags heb ik na de lunch nog het afvalhout opgeruimd. Dat was zo gebeurd. Daarna ben ik de bak met schroeven gaan uitsorteren. Sonja had al een deel van de inhoud van de blauwe zak gedaan, maar ze werd kierewiet van al die verschillenden schroeven, Ik heb daar geen last van. Dus was de bak inclusief het restant in de zak na 1,5 uur in de zon uit gesorteerd.