maandag 20 december 2021

Zolang ik vrij ben

Soms word mij gevraagd waarom ik me niet laat vaccineren. Daar geef ik dan een open en eerlijk antwoord op. Wat mij dan opvalt is, dat men mij de vraag in eerste instantie met een verwijtende ondertoon stelt. Na mijn antwoord is het dan plots stil. Geen vragen meer of is men geschrokken?
Blijkbaar weet niet iedereen dat bijvoorbeeld genetische manipulatie bij de (EU) wet verboden is. Of beter gezegd was, want voor planten en dieren is de wet nog geldig. Voor mensen niet meer, omdat men de nieuwe vaccins wilde goedkeuren.
Afgezien van de reguliere wetgeving voldoen het beleid en de vaccins niet eens aan de Neurenberg Code. Er zijn mensen die daar werk van gemaakt hebben en een rechtszaak voorbereiden.
Mensen moeten het voor zichzelf weten wat ze voor hun gezondheid en welzijn met hun lijf willen doen. Er zijn er die hun uiterlijk in die van een monster veranderen. Compleet met gespleten tong en hoorntjes op het voorhoofd. Het mag. Zelf vind ik het zonde van mijn mooie lijf. Ik zou ook nooit een sticker plakken op een Lamborghini of er plastic wieldoppen op zetten. Da's ook zonde en geen gezicht, vind ik. Maar anderen zullen zo'n auto dan nog mooier vinden.
Zolang ik vrij ben om zelf te mogen kiezen, vind ik het allemaal best. Ik mag dan beperkt zijn in mijn vrijheid, gevaccineerden komen ook niet ver. Ze halen hooguit weer virussen binnen met hun bewegingsvrijheid. En ook zij moeten mondkapjes dragen en 1,5 meter afstand houden. Al is hen anders beloofd.
Ik volg de uitzendingen van Rutte en zijn maatje niet. Ik leef mijn eigen leven en nodig mensen uit wanneer, waar en hoeveel ik dat wil. Ik ga ook in overleg op bezoek. Die vrijheden heb ik mezelf gegeven. De overheid legt een zeer grote groep die weinig tot geen last hebben van het virus heel veel beperkingen op. Dat is net zoals een tijdklok invoeren omdat 4 van de 85 werknemers notoire laatkomers zijn.