maandag 13 december 2021

De pot verwijt de ketel

Helaas hoor ik het steeds vaker : ruzies omwille van al dan niet gevaccineerd zijn. Dat is wat met name de overheid graag ziet met haar verdeel en heers en brood en spelen politiek. Intussen roept ze : "Alleen samen komen we eruit!" Jammer dat er toch mensen zijn die de splijtzwam die vaccinatie heet welig laten groeien en er in meegaan. Zelfs familieleden onderling hebben ruzie.
Het is onderhand wel duidelijk dat ook gevaccineerden besmet kunnen raken en ziek kunnen worden. Wellicht minder ernstig dan niet-gevaccineerden, maar toch. Beiden kunnen elkaar en ook anderen besmetten. Ergo, gevaccineerd of niet maakt voor de besmetting niets uit. Als gevaccineerden zo denken en/of reageren dan is het net als de pot die de ketel verwijt dat ie zwart ziet.
Vaccinatie voorkomt niet besmetting. Zelfs niet wanneer je blauw bloed hebt. Ook niet in mindere mate. Dat hebben veel deskundigen al eerder gesteld en in deze periode is hun gelijk te merken. Het was een drogreden bedoeld om de drang naar vaccinatie aan te wakkeren. Gelukkig is dat bij ons het standpunt; gevaccineerd of niet, je kunt elkaar nog steeds besmetten. We maken daar geen ruzie over en respecteren elkaars keus. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, dus zijn we allemaal voorzichtig. Trouwens, het zal altijd lastig te achterhalen zijn, wie waar en wanneer besmet is.