vrijdag 17 december 2021

Van fiets naar e-bike -9-

Over Mercedes gesproken : Ik heb liever een ster in mijn voorruit dan een op de motorkap. Hahaha! Gaat Toto Wolff bij het Europees Hof klagen? Wat een slechte verliezer.

Om de beide remsensoren te kunnen monteren, moesten de remkabels los. De binnenkabels moesten er ook uit, want ik moest een stukje van de buitenkabel afknippen. Dat stukje zit aan het begin van de buitenkabel, bij het remhendel. Dat stukje moest net zo lang zijn als de sensor. Om de binnenkabel soepeltjes weer in de buitenkabel te kunnen laten glijden, was wel wat gepriegel nodig. De oude zijn aan het uiteinde wat gerafeld, omdat er hoedjes op zaten geklemd. Maar het lukte wel ze weer in de gesmeerde buitenkabels te duwen.
De sensoren zijn elk bedraad met een stekkertje, dat op de kabelboom
aangesloten kan worden. Omdat ik de oorspronkelijke verlichting blijf gebruiken, kon ik de overbodige bedrading met stekkertje ook wegwerken in het zwarte doosje.  Ik heb de kabels zoveel als mogelijk onopvallend en samenvloeiend met de bestaande gemonteerd. Ik gebruikte daarvoor zowel zwarte tape als kabelbinders. Voor het mooie wil ik de zwarte binders op het frame vervangen door grijze of in elk geval een lichtere kleur. Daarna kon de kettingkast er weer op. Klaar. Tijd voor een proefrit!