zondag 19 december 2021

Alle vier blij

Dankzij een familielid kreeg ik vier fietsen in handen. Ik heb ze met de bus opgehaald. Eerder had ik de bus achterin leeg gemaakt, dus kon ik de grote en drie kleinere fietsen er zo in kwijt.
Dankzij mijn oplettendheid hoefde ik niet lang naar mogelijke afnemers te zoeken. Er is hier een gezin uit Syrië, dat een fiets te weinig heeft. Ik zag de ouders een paar keer samen op een kleinere damesfiets rijden. Hun dochtertje heeft ook een fiets. Maar vader dus niet. Dus de sportfiets heb ik aan meneer gegeven. Hij is van beroep automonteur, dus dan kan ie eventueel wat verbeteringen aan de fiets aanbrengen. Toen ik hem vroeg of hij nog mensen weet die kinderfietsen zouden willen hebben, reageerde hij direct en enthousiast. Hij wees naar een huis, waarvan ik weet dat ook daar vluchtelingen wonen. Ik heb samen met hem de drie kinderfietsjes daar afgeleverd.
Het resultaat : vier blijde partijen, de gever (is van overtollige fietsen af), de meneer met de herenfiets, het gezin met de kinderfietsjes en ik zelf.