maandag 13 december 2021

Huilen met de pet op

Het F1 team van Mercedes blijft janken. Hun baas ligt als een verwend kind te rollen bollen op de grond om alsnog zijn zin te krijgen. Ik zag zijn boosheid na de winst van Max. Mercedes negeerde het verzoek van Hamilton om een bandenwissel. In plaats van z'n verantwoordelijkheid te nemen, gaat de Mercedes baas in hoger beroep. Het zal mij niets verbazen indien de Duitsers zichzelf als wereldkampioen gaan uitroepen. Hopelijk krijgen we geen oorlog.
Ergens las ik een ander opvallend zeurberichtje. Kijkers hadden zich geërgerd aan een tv presentator. "Er was duidelijk een bobbel in zijn broek te zien!", was de klacht. Waarschijnlijk van preutse of jaloerse kijkers. Ik zie dagelijks presentatrices met zelfs twee bobbels in hun bloesje of truitje. Daar hoor ik geen gezeur over.
Als ik het toch over rond(e d)ingen heb : Het hedendaags voetbal lijkt nergens naar. Het is duidelijk een generatie van verwende, zachtzinnig opgevoede jongeren die altijd moeite hebben met een beslissing van de scheids. Was het voorheen een mannelijke sport met forse schouderduwen, dito tackles, onderuit gehaald worden, opstaan en doorgaan. Nu liggen spelers bij het minste geringste te kermen op het (kunst) gras. De meesten van hen staan op het veld wat sloom te breien. En een steken dat ze laten vallen!