vrijdag 24 december 2021

Gewoon nuchter blijven, mensen.

Er was een tijd dat we medelijden hadden met de mensen in Oost Europa. Ze stonden in de rij voor levensmiddelen. Nu staan mensen hier in de rij voor levensmiddelen. Zij het om andere redenen. Neemt niet weg dat ik het een vreemd gezicht vind. Het was natuurlijk een utopie te denken, dat men het coronavirus zou kunnen uitbannen. Het was en is een gevecht tegen de bierkaai. Net zoals met de griep. Het heeft geen enkele zin om tegen een virus ten strijde te trekken. Dat wil ik best aannemen van andere virologen. We zullen ermee moeten leren leven.

Het aantal woninginbraken is gedaald. Niet iets om in juichstemming te gaan verkeren, al neigt men daar wel toe. Omdat veel mensen thuis en on line zijn, hebben criminelen hun werkterrein ook verplaatst. Naar het internet. Dus zitten ze al in je huis!
In 2019 betrof het aantal meldingen van slachtoffers van cyber crimes ruim 4.700. Veel slachtoffers doen uit schaamte geen aangifte. Men schat het werkelijke aantal op bijna 2 miljoen! Een jaar later waren dat officieel 10.700 slachtoffers. Dus zal het geschatte aantal ook fors gestegen zijn.
Zijn er tijdens de komende periode echt mensen die anderen verlinken vanwege te veel gasten / bezoekers? Ja, die zijn er. Worden die verraders later kaal geknipt en op de strontkar gezet? Misschien. Laten we gewoon nuchter blijven en elkaar respecteren.