maandag 13 december 2021

Energieproblemen

Erg hoor de ellende in Kentucky (US). Aan de andere kant vraag ik me af in hoeverre het knoeien aan het weer daar de oorzaak van is. Er wordt niet zo veel over geschreven in de media, maar wereldmachten zijn druk doende om het weer te beïnvloeden. Men wil die kennis gaan inzetten als economisch en militair strategisch wapen.

Zonnepanelen, e-cars, infrastructuur, milieu en energiebedrijven, ze lijken elkaar te bijten. Men verwacht binnenkort een forse afvalstroom van oude zonnepanelen. De techniek is aanzienlijk verbeterd en de oude panelen zijn aan vervanging toe. Het energienet is niet bestand tegen de huidige afname en teruggave. Het oude net is overbelast en van teruggave worden de energieleveranciers niet rijker. Energiebedrijven spelen valse spelletjes om vooral hun verdiensten op niveau te houden. Hoewel op afstand de meters uit te lezen zijn, weten de energiebedrijven plots niet waar de knelpunten van afname en teruggave zich bevinden. 
Er zijn zelfs leveranciers die beweren, dat ze mij energie kunnen leveren tegen inkoopprijzen. Hun reclamespotje ontbeert de inleidende tekst : "Er was eens kort geleden ergens in een klein landje....