dinsdag 14 december 2021

Dreigmails

Met de Omicron wil het nog niet zo lukken. Misschien moeten de overheid en de media de boel maar weer eens flink opporren.
Het regent dreigmails bij bepaalde mensen. Ook bij leden van het OMT. Het is een fenomeen dat sinds de intrede van het internet voorkomt. Het is erg verleidelijk om even vlug primair te reageren, als berichten je niet aanstaan. Dus even tot 10 tellen en diep ademhalen. En anders tot 100 tellen of tot 1.000. Of gewoon selectief het nieuws volgen of helemaal geen nieuws meer volgen. Hoe gevoeliger je bent des te minder prikkelende berichten lezen.
Dat mensen soms boos worden begrijp ik best wel. Het is nu eenmaal een menselijk trekje. Ik ben zelf ook een paar keer bedreigd. Vanwege mijn werk.
Als je maanden lang bepaalde berichten krijgt en dezelfde personen gaan later andere verhalen opdissen, tja dan kan je soms boos worden. Boos omdat ze jou al die tijd voor de gek hebben gehouden. Of wanneer bepaalde mensen je een beperkende regelgeving opdringen, maar zelf zich niet eraan houden. Tja, dan zeg of denk zelfs ik soms wat. Maar bedreigen is van een heel andere orde. Al denk ik dan ook vaak : blaffende honden bijten niet. Mochten mijn emoties toch te hoog oplopen, dan kan ik nog altijd even met Fenna erop uit.