dinsdag 28 december 2021

Indianen en motorfietsen

Zoals gezegd wilde ik de saai ogende zwarte accu van mij e-bike wat opfleuren. Ik overwoog op kleur spuiten of bestikkeren. Na wikken en wegen koos ik voor stickers. Voordat ik een keus maakte in de immense stickerwereld, heb ik de beschikbare ruimte aan de zijkanten van de accu opgemeten. Met die maten ben ik op zoek gegaan.

Uiteindelijk kwam ik toch weer bij mijn interesses terecht : gemotoriseerde tweewielers en indianen. Dankzij een beroemd motorfietsmerk, kwam ik bij het logo van de Indian terecht. Twee vliegen in één klap. Ik kon zelfs de gewenste afmetingen en de kleur van de sticker opgeven. Wat wil een mens meer? Ik heb voor een grijze, zilverachtige kleur gekozen vanwege de kleur van de fiets.
Na ontvangst heb ik de stickers een voor een op de zijkanten gelegd, om de juiste plakplaats te bepalen. Daarna heb ik de zijkanten van de accu vetvrij gemaakt. De accu zelf ligt binnen, dus was al op temperatuur. Toch heb ik voor de zekerheid die oude trouwe föhn gepakt. Fenna dacht weer hoera!, maar dit keer was hij bedoeld om de behuizing van de accu wat op te warmen. Ik heb ook de sticker zelf wat opgewarmd. 
Daarna was het heel voorzichtig de eerste laag verwijderen. Dat lukte vrij goed, al moest ik vooral bij de lange veren een paar keer ingrijpen. Toen de papieren laag eraf was, hield ik een sticker op een doorzichtig plastic over.
Voorzichtig, de lijmlaag van de sticker lag bloot, heb ik de sticker toen op z'n plaats aangebracht.
De andere kant heb ik ook zo gedaan. En zie, ik ben weer zeer tevreden over het resultaat. Geen ordinair zwart blok aan mijn fiets, maar een fraai versierd exemplaar. De iets licht gekleurde plekjes op de bovenste foto zijn afkomstig van het flitslicht. Laat het droge weer maar komen. Eh, wacht even. Nu valt mij dat zwarte kastje op....