zaterdag 18 december 2021

Kabaal van de schuifdeur

Geregeld lees ik dat de schuifdeur van een kampeerbus soms voor geluidsoverlast zorgt. Vooral 's avonds / 's nachts als de deur van binnenuit dicht geschoven wordt. Dat gaat gepaard met een klap.
Als ik buiten de bus ben, dan kan ik het sluiten van de schuifdeur nagenoeg geruisloos doen. Als ie bijna in het slot valt, druk ik hem met mijn schouder dicht. Ik duw dan tegen de nog kierende achterkant van de deur (oranje plek op de foto). Op die plek kan men aan de binnenkant ook een elektrisch bediende sluiting monteren. Maar die kost zo'n €400! Dat ding trekt de deur aan de achterzijde dan dicht. Zeg maar de laatste 5 centimeter. Maar ja, het is ook weer een accessoire die storingen kan geven.
Er is ook een veel goedkopere oplossing. Namelijk een handmatige. Daarvoor hoef je alleen een handgreep op de schuifdeur te monteren. Ook aan de achterkant en aan de binnenzijde van de deur. Ter hoogte van de oranje plek. Die handgreep werkt ook geruisloos en kost hooguit €10,=  en wat spierkracht. Met een goed afgestelde schuifdeur is er weinig kracht nodig om de deur vrij stil te sluiten.