zaterdag 1 juni 2013

Naar de Tong Tong Fair

Opeens verscheen een berichtje waarin Mandy familie opriep mee te gaan naar de Tong Tong Fair in Den Haag. Helaas heeft Hanny last van haar rug, anders was ze beslist meegekomen. Ik besloot dit keer op de trein te stappen. Op NS.nl had ik mijn reis dusdanig uitgezocht, dat ik de hele rit kon blijven zitten. Wat een luxe was dat! Lekker ontspannen in de trein, die geheel volgens schema het traject aflegde. Op Den Haag Centraal waande ik me ergens in Oost Europa in de jaren 70. Wat een armtierige bedoening. Koud, veel grijs beton en heel ongezellig. De boel is op de schop.
Vanaf Centraal was het nog geen 10 minuten wandelen naar het Malieveld, waar de beurs zich bevond. Ik hoefde slechts de stroom donkere mensen (met hier en daar wat wits) te volgen. Bij de kassa's stond een flinke rij. Ik belde Mandy maar even, om uit te vinden waar het groepje ergens uithing. Ze was vlakbij de entree. Ik kon met mijn vooraf gekochte toegangskaart gewoon doorlopen. Na de kaartcontrole stapte ik een Oosterse wereld binnen, waar Mandy op mij wachtte. Ze leidde mij naar de rest van de groep met Tineke en Sjaak, Rita en Aaron en Daniëlle. Hier en daar voelde ik toch de kou, omdat de wind door spleten in het tentdoek blies. Maar eenmaal binnen kon de jas uit. Ik genoot van de geuren, de kleuren en de grote diversiteit aan producten. Van allerlei snuisterijen tot natuurlijk de snacks en het eten toe. Sjaak en ik hebben nog uitgebreid staan kijken bij een dansdemonstratie. We waanden ons in onze winterse outfit op Hawaï.
We hebben gezamenlijk gegeten bij een van de vele tentjes. Tegen vijf uur verlieten we de fair en liepen we terug naar Centraal. Tineke en Sjaak waren met de tram en verlieten ons. Samen met de overigen nam ik de trein richting Leiden CS.  Daar aangekomen bleef ik alleen achter om richting Lelystad door te rijden. Daar arriveerde ik geheel volgens plan en uitgerust terug op het station. Ondanks de lange, gezellige dag en reis, voelde ik me behoorlijk fit. Dat gaan we meer doen!