vrijdag 21 juni 2013

Voor de tv en op het water

 
Afgaande op de temperatuur zit ik hier in de hoek waar de heetste klappen vallen. Aan de Zwarte Zee is het beduidend aangenamer dan hier. Maar klagen doe ik niet, al ben ik daar ook aardig goed in geworden. Maar ach, wie met pek omgaat...
De tv staat bijna constant aan. Er wordt hier veel aandacht besteed aan politiek, sport en programma's met een hoog Prive en Story gehalte. Zo is de hele week al een landelijke beroemdheid in het nieuws. Een zangeres genaamd Alexandra Stan. Ze is door haar manager bont en blauw geslagen. De zangeres, een soort Madonna type (dus niets bijzonders), vertelt volop over de klappen die ze heeft gekregen. Haar manager (wat een boeventronie heeft die man zeg) zit vast. Boksen en kickboksen staan trouwens ook hoog op de lijst met favoriete tv programma's.
De nationale spoorwegen worden hier geprivatiseerd. Dat levert veel protesten op. Elke dag is er wel iets te horen over corruptie. In de politiek, het voetbal (Steaua Boekarest)of op ander gebied. Men kijkt hier ook naar Koreaanse of Japanse soapseries. Ze zijn nagesynchroniseerd, iets wat niet voor alle films / documentaires geldt.
Vanwege de hitte heb ik naar de 24 uren van Le Mans en de TT op Man gekeken. Zittend in een schommelstoel met de ventilator vlak naast me, was dat best vol te houden. Want van slapen komt niet zoveel. Veel te warm. Behalve 's morgens vroeg. Vooral op het water.