zaterdag 29 juni 2013

Tegen kanker in Dronten -2-


In Dronten werd om 14.00 uur het startschot gegeven voor de 24 uur tegen kanker. Gedurende een hele dag wordt in estafettes gelopen. Van de deelnemende groepen lossen de leden elkaar constant af, om de groep aan de wandel te houden.
Een wethouder gaf het startsein. Aan de opzet is flink wat aandacht besteed. Er zijn kramen met allerlei producten te koop, er is muziek (live), er wordt gedanst en uiteraard aangemoedigd. Voor de groepen die van ver komen is ruimte beschikbaar gemaakt om een caravan te plaatsen.
Het woord kanker heeft voor mij, na een aantal ervaringen met dodelijke afloop, een emotionele lading gekregen. Dat werd alleen maar erger toen het lied 'You never walk alone' werd gezongen. Dat nummer deed me denken aan de eenzame strijd van mijn dierbaren, ondanks de aanwezigheid en tomeloze inzet van goedwillenden.
Toen ik Tim voorbij zag komen, deed dat me weliswaar goed, maar toch. Vierentwintig uur in de weer tegen kanker. Een druppel op een gloeiende plaat? Al was het maar om de patiënten te laten weten dat er aan hen gedacht wordt. Dat is toch ook onbetaalbaar.
Wat ik niet begreep was de locatie. Die was tamelijk ver verwijderd van het centrum. Waarom niet bij De Meerpaal? Dat zou veel meer publiek getrokken hebben en wellicht ook beter zijn geweest voor de opbrengst voor het KWF.