zondag 16 juni 2013

Honden uitlaten


Gistermiddag ging ik met Ovidiu mee. Hij fokt niet alleen honden, hij verzorgt ook honden voor anderen. Zeg maar een soort van hondenuitlaatservice. Zo'n 20 km verderop bezochten we een huis waar drie witte herders en twee bastaards in kennels zaten. Er was nog een grote hond, met een naar uitziende voorpoot. Het arme beest heeft botkanker. Op mijn vraag waarom hij er zo bij lag en men hem niet liet inslapen, was het antwoord : zolang hij kan lopen is er niets aan de hand... Daar heb ik nogal wat moeite mee.
We gingen de witte herder uitlaten. Ze gingen behoorlijk tekeer, maar omdat hun gedrag mij niet stoorde, werden ze vrij snel rustig. Dus niet veel later liep ik met een van hen te wandelen. Hoewel ik de commando's in het Roemeens niet ken, had ik het beest behoorlijk onder appel. Het was wel een zeer hete klus vanwege het weer. Ik zag mezelf bruin worden! Ovidiu had ook zakjes meegnomen om de boel op te ruimen. Netjes hoor! Daarna kregen alle honden te eten en werd het drinkwater veschoond. Ik was blij dat we weer in de auto met airco zaten. Pffft!
Vandaag komt de zoon van Mirecea, de broer van Olga, mij ophalen. Waar we naar toe gaan is nog een verrassing. Ik ga er vanuit, dat hij mij aardig vindt...