donderdag 20 juni 2013

Winnaars


De honden die hier rondlopen, zijn niet zomaar honden. In de woning staat een enorme hoeveelheid aan bekers en andere prijzen, gewonnen tijdens lokale, regionale, landelijke en internationale shows. Hier loopt een oud teckel rond genaamd Amadeus. Hij heeft veel prijzen binnegehaald. Zowel binnen zijn ras als in combinatie met andere rassen. De oude hond is daar zo trots op, dat hij per se met een van zijn prijzen op de foto wilde. De gefokte tekkels worden wereldwijd verkocht. De laatste is naar Canada geemigreerd.
Men doet niet alleen aan shows mee, ook aan demonstraties. Voor de laatste worden rottweilers ingezet, die laten zien hoe goed ze afgericht zijn. Ook in deze categorie heeft men veel prijzen gewonnen. Hier bevindt zich nog een tweetal jonge rotti's in een kennel in de achtertuin.
Ligt in ons land vooral het accent op vriendelijke honden die al dan niet binnen een gezin met kinderen passen, hier ligt het accent wat de rottweilers betreft op waakzaamheid en kracht. Dus ook weer net even anders, maar dat heeft in ons land direct te maken met de negatieve publiciteit die rottweilers in de loop der tijd hebben gekregen.