zondag 30 juni 2013

Stoken -1-

Naar aanleiding van mijn stukjes over Roemenië, schreef mijn grote fan hert volgende :

Je houdt het toch niet voor mogelijk!; zelfs in het Roemeens(e) ratelt de laptop van Willem alsof je een handvol grauwe erwten in een etensbord laat vallen.
Hebben dit soort mensen soms meer vingers of meer hersens dan gemiddeld? Want die vlugge vingers hebben toch besturing nodig ? Ik ben al blij als mijn duim niet struikelt over mijn wijsvinger, (van dezelfde hand! Ha, ha) Citaat: ,,...Men maakt nog veel zelf. Fruit wordt al dan niet als jam ingemaakt. Het wordt ook gebruikt voor het stoken van een zeer sterk drankje:
Tujca (70-80% alcohol!)"...". Is bij Willem de 'geest uit de fles' gekomen? na een paar glaasjes van dat 'spraakwater', als een verlaat Pinksterfeest?; "adventus spiritus sancti". Dat zal toch niet? want thuis doet ie ut óók. Eh, ...ik bedoel natuurlijk heel veel en snel typen, zónder die 70-80%. Hallo zeg!
En nu ben ik, dankzij Willem, met een mooi boogje bij het volgende onderwerp aanbeland, dat in alles lijkt op bovenstaande, maar ik vrees dat Willem tóch één woordenboek vergeten is mee te nemen op zijn reis naar Roemenië.