dinsdag 18 juni 2013

Terug in de tijd

's Morgens vroeg in Pecica
Gisteravond was ik samen met mijn gastheer Ovidiu oude foto's aan het bekijken. Foto's van zijn familie, Olga's familie en uiteraard henzelf. Omdat ik een grote periode gemist heb voor wat betreft Olga's leven, was het erg leuk om die alsnog ingevuld te zien met foto's en verhalen.
Ik kwam ook foto's tegen die ik zelf opgestuurd heb. Meestal stuurde ik een origineel. De negatieven bewaarde ik niet en zodoende is er slechts een exemplaar van. Ik heb een aantal apart gelegd om ze te scannen.
Van Olga hoorde ik dat ze al mijn brieven en foto's bewaard heeft. In de loop der jaren, we schrijven elkaar sinds 1969, heeft ze meer dan 200(!) brieven en veel kaarten van mij toegestuurd gekregen. Ik ben niet zo zuinig geweest op haar brieven en foto's (typte hij met schaamrood op de kaken). Een groot aantal is door de verhuizingen verdwenen. Toen ik al die oude foto's van Olga zag en de verhalen hoorde, begreep ik best waarom ik toen verliefd op haar werd. Helaas hing een dik IJzeren Gordijn tussen ons in..