maandag 2 september 2024

Zwerfvuil opruimen

Vanmiddag moest ik me melden bij mijn mondhygiëniste. Toen ik het kleine parkeerterrein opreed, zag ik veel zwerfvuil liggen. Maar ja, het is wel Lelykstad. Toen ik me bij de receptie meldde, keken de dames elkaar stil aan. Er was even wat geharrewar, toen kreeg ik te horen dat mijn mondhygiëniste ziek is. Mij was een e-mail gestuurd, zo beweerden zij. Toen ik naar het e-mail adres vroeg, kreeg ik een mij vreemd adres te horen. Weliswaar met mijn familienaam, maar dat was ook alles. Ik kreeg excuses aangeboden en ben daarna weer naar de auto gelopen. Ach, het is net vakantietijd geweest.
Bij de auto gekomen kreeg ik toch de kriebels van al het zwerfvuil. Als tijdverdrijf heb ik toen maar de grijper en de zak uit de achterbak gehaald en ben de boel gaan opruimen.
Toen ik later weer thuiskwam, zag ik allerlei afval vlakbij de plek waar onze Matrix meestal staat geparkeerd. Het afval was afkomstig van een stukje renovatie van een woning vlakbij. De werknemers van het kozijnenbedrijf waren niet zo netjes bezig geweest, aldus een overbuurman. Hij zag mij bezig en kwam even naar buiten. Hij zei dat ie van plan was om al het afval bij de betreffende woning voor de deur neer te gooien. "Je bent me net voor. Dat bedrijf maakte er een enorme bende van!", vertelde hij. Overal waaide papier, plastic en piepschuim naartoe. "Ze hadden ook een aanhangwagen pontificaal midden op straat geparkeerd. Alleen fietsers konden er langs!", mopperde hij, "er was voldoende parkeerruimte."
Ik heb alles maar opgeruimd. Wat niet wegneemt, dat ik de betreffende bewoner er wel over zal tippen.