zaterdag 15 oktober 2011

SV Lelystad A3 vecht zich naar winst


Etan heeft 1-0 gescoord

Op veld 3 van het sportcomplex van SV Lelystad '67 trad de A3 aan tegen DTS A3 uit Ede. Zo op het oog leek de tegenstander niet alleen een jaartje rijper, maar ook sterker. De A3 van SVL moest dus flink aan de bak. Dat viel niet mee, vooral als je net een weekje Londen achter de rug hebt en de spelbepalende middenvelder Danny ergens in Turkije vakantie viert en Levi geschorst is.
Marco's penalty 3-2
Ambrish op weg naar de 4-2
SVL ging goed van start en al in de 12e minuut wist Etan, na de mooi genomen vrije trap van Marco, de bal achter de DTS doelman te koppen. Een minuut later schoot Ambrish op de paal. Lang kon SVL niet genieten van de voorsprong, want DTS scoorde zo'n 5 minuten later de gelijkmaker. Onverdiend, want om verdediger Mike te passeren moest er wel flink aan zijn shirt gehangen worden. Iets wat de grensrechter wel, maar de scheids niet zag : 1-1. Bij DTS liep het blijkbaar niet naar wens, want de spelers begonnen op elkaar te schelden. Gevolg was dat de elf uit Eden het zowel tegen zichzelf als tegen de elf van SVL moesten opnemen. De SVL aanvallers doken geregeld op voor het DTS doel, maar tot scoren kwamen ze niet. Een lichte duwpartij in het strafschopgebied van DTS greep de verder goed leidende scheids aan om zijn fout te herstellen : penalty! DTS protesteerde niet. Marco liet deze kans niet onbenut en zorgde beheerst voor de 2-1. SVL kreeg nog een paar kansen, maar wist het doel niet te vinden. DTS daarentegen wel. Via een aanval over links werd de bal vanuit een lastige hoek keihard binnengeschoten : 2-2. Vlak voor rust viel SVL wat terug en voetbalde het beduidend minder. DTS drukte wel, maar kwam niet tot scoren. Mede dankzij goed verdedigend werk van de kant van SVL.
Na rust kreeg SVL een aantal kansen. Ook DTS liet zich niet onbetuigd. Na een klein halfuur brak Ambrish over links door. Binnen het 16 meter gebied vlak langs de achterlijn werd Ambrish aangetikt en kwam ten val  : penalty. De DTS gemoederen liepen hoog op. Zo hoog, dat een rode kaart tevoorschijn kwam wegens uitschelden van de scheids (iets met 'kanker...'). De DTS keeper beging zich in het tumult aan spelbederf door de bal weg te trappen. Marco hield op deze zonnige middag het hoofd koel en scoorde opnieuw : 3-2. SVL veerde zichtbaar op en nog geen 5 minuten later resulteerde het in een wonderschoon doelpunt van Ambrish, die de bal hoog en snoeihard in de touwen joeg : 4-2. In het enthousiasme trok bijna heel SVL naar voren om de wedstrijd definitief in haar voordeel te beslissen. Maar door knullig balverlies op het middenveld kreeg de spits van DTS de bal en vertrok richting SVL doel. De beide SVL middenvelders keken toe of hun centrale verdediger de klus zou klaren. Nee dus, keeper Boris had het nakijken : 4-3. Tegen het eind liep Alex in een duel om de bal een kuitbeen blessure op. Vlak voor tijd waren er nog kansen voor Martijn (kopbal) en Etan (schot), maar de spannende pot bleef bij 4-3. Door deze overwinning veroverde de A3 van SVL ongeslagen de eerste plaats in de poule.
De heren van SVL gingen met 4-1 ten onder uit bij een club op klompen HBOK (Het Begon Op Klompen).