zondag 9 oktober 2011

SV Lelystad A3 te sterk

Danny scoort de 1-1

Alex's voorzet voor de 1-3

Ambrish gestuit

Boris gepasseerd : 1-0
Rond het middaguur moest de A3 van SV Lelystad '67 in Ede aantreden tegen de A2 van Fortissimo. Het was voor menigeen vroeg uit de veren, omdat de wedstrijden meestal pas om 15.30 uur beginnen.  Maar dit keer dus niet. Was het een week geleden haast te warm om te voetballen, vanmorgen kon de winterkleding uit de kast. Na een stevige autorit arriveerden spelers, trainer, begeleider en trouwe supporters in Ede. Vanaf het beginsignaal nam SVL het initiatief met goed spel. Marco kreeg al vrij snel een kans, maar schoot over. Even later was het Levi die een doorgekopte voorzet van Marco voor het Fortissimo-doel langs zag gaan. Ook Ambrish, Martijn en Etan  kregen kansen, maar kwamen niet te scoren. SVL had dus al afstand kunnen nemen, maar het geluk ontbrak en het vizier stond niet scherp genoeg. De scheidsrechter hield het spel kort, zij het dat hij SVL een heldere penalty onthield, toen Marco zo'n 10 minuten voor rust binnen de 16 meter onderuit gehaald werd.
Na de rust wist de thuisploeg SVL in het eerste kwartier terug te dringen op eigen helft. Een aanval door het centrum en niet doordekken van SVL had twee vrijstaande Fortissimo spelers op de rechter flank als gevolg. De bal ging dan ook die kant op en die kans werd door Fortissimo met een droog schot effectief benut 1-0. Het middenveld van SVL liep zich de benen uit het lijf, vooral door de vele lange ballen vanuit de verdediging. Zo werd de middenvelder met een goed overzicht en een scherpe pass, Danny, te vaak overgeslagen. Gevolg was ook dat na verloop van tijd er geen of te laat aansluiting was van het middenveld met de verdediging en/of de voorste linie. Immers, er moest te veel gelopen worden. SVL bleef echter goed verzorgd spelen en het was Danny, die na ruim een kwartier na een corner met een hard schot de keeper van Fortissimo wist te passeren : 1-1.
Al vrij snel in de wedstrijd begon Fortissimo het spel te ontsieren met vooral duw- en trekwerk. De scheids liet gaandeweg steeds meer toe. Zelfs voor een Fortissimo-hand vol in het gezicht van een SVL speler weigerde hij (op 5 meter afstand!) te fluiten. Komt bij dat Fortissimo geïrriteerd raakte uit ontevredenheid over haar eigen  spel. Zo vond een verdediger het nodig om Levi eerst een duw te geven gevolgd door een tik tegen de enkels. Levi liet zich uit de tent lokken en verliet wegens natrappen tien minuten voor tijd het veld. De scheids verzuimde in de commotie een rode kaart te tonen. Nadat hij op zijn fout gewezen was trok hij twee kaarten en stak beiden omhoog. Iedereen weet dat rood en geel samen groen geeft, dus... SVL moest de laatste 10 minuten met 10 man verder. Fotissimo rook de overwinning en trok wat onbesuisd ten aanval. Alleen hun keeper bleef op eigen helft. SVL pakte zowaar de draad weer op en counterde twee keer snel en slim en maakte zodoende effectief gebruik van de ruimte achterin bij Fortissimo. Vijf minuten voor tijd schoot Marco beheerst de 1-2 binnen (bovenste foto) na een voorzet van Ambrish. Fortissimo leek gebroken. Nog geen 5 minuten later was het de opkomende Alex die zijn voorzet naar broer Marco bekroond zag worden met een fraaie boogbal over de keeper : 1-3. Een terechte overwinning gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd, waarin SVL de betere elf was.