zondag 31 juli 2011

Babi Ketjap op de camping

Koken op de camping, daar doen we natuurlijk niet zo moeilijk over. Met een beetje creativiteit is er altijd weer iets lekkers op tafel te krijgen. En natuurlijk moet het koken geen uren in beslag gaan nemen. Net als thuis, moet het niet alleen lekker maar ook leuk blijven. De zondag is vaak bij ons de vaste prik om iets oosters te eten. Dit keer hebben we gekozen voor nasi goreng met babi ketjap. De nasi hebben we kant en klaar gekocht. Ik zei toch : niet zo moeilijk doen. Voor de babi ketjap hebben we ingevroren spare ribs gekocht. Ze zijn al gegaard. Wat de ingrediënten betreft : we hebben bijna niets meegenomen. Wel een flesje ketjap. Dus gewoon even een boemboe van Conimex gekocht. Het koken beperkt zich tot het schoonmaken van een ui en het scheiden van de ontdooide spare ribs in aparte ribbetjes. De ui even in grove stukken snijden en met wat zonnebloemolie fruiten. Dan de ribbetjes erin en die ook even aanbakken. Vervolgens gaat de boemboe erbij met een kleine hoeveelheid (100cc) water. Het geheel laat ik lekker sudderen. Af en toe even omscheppen. Het gewicht van de spare ribs bedraagt 850 gram. Da's best wel veel. Maar vergeet niet dat we een hongerige tiener in de tent hebben, die bijna de hele dag eet. Het leuke van koken op de camping is, dat je andere gasten met hun neuzen ziet snuiven. Sommigen komen even langs om te zien wat ik aan het doen ben. Ze krijgen ook tekst en uitleg van mij. En steevast hoor ik : "Gôh, wat gemakkelijk!" Inderdaad en zo hoort het.