vrijdag 1 juli 2011

Inernet en bellen plat

Dinsdagavond, tijdens een flinke onweersbui, heeft een blikseminslag voor behoorlijk wat ellende gezorgd. In het hele blok gingen de lichten uit. De klap was zo hard, dat ik dacht dat het dak instortte. Nadat we de aardlekschakelaar weer hadden omgezet, bleek de tv, de telefoon en het internet niet meer te werken. Ook onze oude trouwe pc heeft de geest gegeven evenals het mooie 19" lcd scherm. Ik hoopte stiekem dat alleen de voeding van de kast kapot zou zijn, maar die werkte nog prima. Gelukkig hebben we nog de oude pc van Mike.
Neemt niet weg dat er veel zaken opnieuw ingesteld en opgebouwd moeten worden. Ik weet niet of de interne schijf nog goed is en wat ik daar eventueel nog mee kan doen.
De tv deed het vrij snel weer. Een autootje van UPC reed door de wijk om in centrale kasten de zekeringen die eruit waren geklapt te herstellen. Met KPN (telefoon en internet) verliep het totaal anders. Sonja werd niet bepaald klantvriendelijk te woord gestaan in de winkel. Ze moest maar bellen met KPN, kreeg ze bitchy te horen. Lastig als de lijn eruit ligt. Vanmorgen rond half twaalf is de monteur geweest. Een zeer klantvriendelijke meneer, die het probleem, een opgeblazen KPN modem, heeft opgelost. Daarnaast heeft hij ook gelijk de laptop van Mike opnieuw ingesteld vanwege een nieuw draadloos modem. Dus vanaf vandaag hebben we weer contact. Maar er moet nog aardig wat werk verzet worden, alvorens de pc weer up-to-date is.