donderdag 28 juli 2011

Huize Winter te koop

Het is alweer een tijd geleden dat stadgenoot Aron Winter een contract tekende bij de Canadese voetbalclub FC Toronto. Als alles succesvol verloopt voor Aron, zal hij met zijn gezin drie jaar in Canada vertoeven. Het optrekje van Aron en Yvonne in de Hollandse Hout staat te koop. De enorme villa ligt op een kavel van ruim 3600 m2. 
Via een doodlopende weg kom je bij de oprit naar de garage met twee elektrische deuren. Zodra ik daar was kwam de hond (een boxer) al luid blaffend op me af. Een hek voorkwam erger. Voor de hond.  De garage biedt plaats aan 8 auto's, of (in mijn geval) 14 grote motoren!  De woning heeft een hek met 2 elektrische poorten.  De entree bevindt zich in het midden van de woning en leidt naar de enorme hal met garderobe, toilet en fraaie trap.  Vanuit de hal kan je naar de living, een  werkkamer, zitkamer, keuken en eetkamer. Alle kamers zijn voorzien van teak of merbau parketvloeren. De keuken en bijkeuken bevinden zich in de zijvleugel. Daar is ook een enorme fitnessruimte met stoomdouche en sauna. De zeer grote tuin om het huis omvat ook een buitenkeuken en een verwarmd zwembad die voldoet aan de eisen van het Olympisch Comité. De vliering boven de garage is zo groot, dat ze desnoods tot nog meer extra woonruimte verbouwd kan worden.

Via een centrale trap kom je op de verdieping. Vanuit een grote hal zijn 5 slaapkamers en drie badkamers te bereiken. In de ouderslaapkamer is een grote inloopkast met mini Sprinter voor hen die slecht ter been zijn. Verder is er (hoe raad je het) een badkamer en een prachtig terras, dat uitkijkt over de tuin en het bos van het Hollandse Hout. Alle badkamers zijn voorzien van toilet, dubbele wastafels en douche en de grote hebben ook nog een tweepersoonsligbad. Er is een was- en cv-ruimte en een mega grote hobbykamer, met een vaste poolbiljart-opstelling. De hobbykamer kan eventueel omgebouwd worden tot een overkapt voetbalveld met kunstgras.
Op de tweede verdieping bevinden zich twee slaapkamer en een vijfde badkamer. 
Als postbode kwam ik nooit verder dan de poort, waar een kleine brievenbus altijd stampvol was. Maar gelukkig liep Aron nog weleens buiten. Hij leegde dan toch nog even de bus, voordat hij naar zijn werk in de Arena vertrok. Het lijkt me dat je in zo'n omgeving een TomTom nodig hebt om in de juiste badkamer of slaapkamer te komen. O ja, de vraagprijs is 2,5 miljoen euro en o ja, de kosten zijn voor de koper. Ach het is maar een vraagprijs, dus er kan nog wat van af.