woensdag 6 juli 2011

Een muur sausen


Vorige week had ik me voorgenomen deze week eens flink uit te pakken met wat klussen. Gisteren dus de slaapkamer van Mike gesausd. Vandaag heb ik een muur in de woonkamer ook een opknapbeurt gegeven. Dit keer heb ik de witte latex wat kleur gegeven met een bruine kleurstof. De muur bestaat uit steenstrips. Wanneer waren die ook al weer in? In de jaren 80 of 90? We hadden die donkerrode geplakte baksteen al een paar keer gewit in gebroken wit, maar dit keer heb ik dus gekozen voor een andere kleur. Het mengen gebeurde op gevoel. Toen het een leuke kleur was, was het mengen klaar. Ik moest wel in één keer voldoende latex mengen, om te voorkomen dat ik te weinig zou hebben. In het laatste geval zou ik nogmaals moeten mengen, met het risico van kleurverschil. Eerst de spullen van de muur verwijderd en de muur met een stofzuiger met borstel stofvrij gemaakt. En toen sausen, sausen en nog eens sausen. Met een blokkwast, want een roller werkte niet. Met mijn blik op oneindig, het sop tussen de benen en het verstand op nul. Omdat veel bakstenen een erg ruw oppervlak hebben, moest ik bijna elke steen met die kwast tamponeren. Wat een klus zeg! Gelukkig was het kleurverschil groot, zodat ik prima kon zien waar ik gebleven was. Tussentijds moest ik nog even bij de huisarts een longfunctietest doen (geslaagd!). Daarna heb ik de kwast weer opgepakt en ben weer verder gegaan. Ik begon om een uur of half elf en om half zes was de klus geklaard.
Dat wil zeggen, het sauzen. Daarna moest er nog wat opgeruimd en schoongemaakt worden. De servieskast moest weer tegen de muur en het bord met haken waar het kachelgarnituur aan hangt is direct vervangen door een andere. En je weet wat je aantreft als je een kast verplaatst.
Morgen staat in het teken van Jill. En de keukenkastjes. Die zijn dan aan de beurt om eens flink schoongemaakt te worden.