zaterdag 2 juli 2011

Jol Pop 2011

Vandaag wordt het jaarlijks terugkerend festival in de wijk Jol gehouden. Dit keer niet op het bekende plein in de wijk zelf, maar net daarbuiten in een park. De entourage spreekt mij meer aan dan die van de vorige edities. Gezellig in het groen! 's Middags, ten tijde van mijn bezoekje, was het nog relatief rustig. Soms viel een spatje regen, maar dat deerde niemand. Het zal straks ongetwijfeld een stuk drukker worden. Immers, veel jongelui liggen tot tegen een uur of vier in de middag op bed. Nu maar hopen dat het weer blijft meewerken.


Voor de ondernemers bij het plein o.a. snackbar en pizzeria) is de verhuizing minder leuk. Het festival  levert hen immers minder omzet op.
In het centrum van de stad viel de drukte mee. Wat me wel opviel was de vele bedrukte gezichten. Ik stond een paar keer buiten te wachten op mijn winkelende Sonnepon en observeerde het passerend publiek. Ik zag twee super slecht geklede vrouwen. Onder hun veel te strak t-shirtje was duidelijk te zien dat hun beide borsten tot op hoogte van hun middel hingen met daarop uitstekende punten. Geen bh dus maar wel een flink bos hout voor de deur. Geen gezicht! Aan hun gezichten kon ik aflezen dat onverschilligheid troef was. Eigenlijk heb ik weinig vrolijke mensen gezien. Wat de financiële hulp aan Griekenland al niet kan veroorzaken.