zaterdag 2 juli 2011

Groot alarm

Hier in Haven was het gisterochtend groot alarm. Twee brandweerauto's stoven de wijk binnen, gevolgd door een paar politieauto's. Omdat ik toevallig toch niets te doen had, ben ik op de fiets gesprongen om een kijkje voor jullie te nemen.
Ik zag een paar brandweerlieden met persluchtmaskers op een woning binnen gaan. Zijn collega's hadden het blusmateriaal al in gereedheid gebracht. Er stond ook een grote ventilator klaar. Zo te horen betrof het een gaslek. Er liep een achttal agenten rond, waarschijnlijk in afwachting of er geëvacueerd moest worden. Het rare was wel, dat terwijl de brandweer zo druk doende was de buren direct naast het pand in hun ochtendjas voor het slaapkamerraam nieuwsgierig stonden te kijken. Klaar om bij een eventuele explosie door het raam naar buiten geblazen te worden. Een vreemd gezicht.
Ik weet dat de bewoners een hond hebben. Dat aardige beest ligt vaak voor het hek te maffen. Zou ie soms wat verkeerds hebben gegeten, waardoor er een grote hoeveelheid methaangas in de woning is ontstaan? Of stond de gaskraan open? Het blijft gissen totdat ik de bewoners gesproken heb. Het hele gebeuren doofde als een nachtkaars : Geen knal, geen opgeblazen hond en geen brand. Gelukkig maar.