donderdag 7 juli 2011

Goed gedaan jochie!

Mike heeft gisteren zijn rapport gekregen. Dat ziet er goed uit en hij is dus overgegaan naar 5 Atheneum. Ik moet zeggen dat hij er wel zijn best voor gedaan heeft. Ik heb hem niet eerder zo zien ploeteren als voor de laatste tentamenweek. Zijn lieve mamma heeft hem geregeld achter de broek gezeten. Ik aanzienlijk minder, want het is immers zijn toekomst. Iets wat ik van huis heb meegekregen : je verantwoordelijkheid nemen. Zo'n houding heb ik ook als Mike zich dreigt te verslapen. Hij wordt immers 17. Mamma Sonja reageert daar anders op. Dat was thuis ook het geval met mijn eigen mamma. Nu Mike is overgegaan, gaan we binnenkort naar een wok-restaurant. Dat wilde hij graag. Hij wil ook een elektrisch scheerapparaat, maar volgens mij kan ie met zijn baardgroei het beste even hard tegen de wind in fietsen.
Gistermiddag had Mike een voorbespreking met zijn kampeervrienden. Er zijn afspraken gemaakt over o.a. financiële kwesties rond het eten en drinken. We zijn benieuwd hoe Mike zijn eerste vakantie met vrienden doorkomt.
Op dit moment tobt Mike wat met zijn gezondheid. Hij is behoorlijk verkouden en verbrand. Hij heeft begin deze week op de atletiekbaan gestaan ter ondersteuning van de sportdag van de eerstejaarsleerlingen. Je kent het wel : mooi weer en dan wel het hemd uit, maar geen zonnebrandolie. Dus dat was karnemelk smeren.