Zoals gezegd ga ik twee frames vanwege zaag- of meetfouten opnieuw maken. Het zijn twee rechthoekige raamwerkjes, dus zo'n klus is het ook weer niet. Ik kan delen van de foute frames gebruiken. Het onderste balkje van de frames is 5 cm (geel) tekort. Voor de stevigheid plaats ik er nog een plaatje / driehoekje op.
Gisteren heb ik de beide zijpanelen geplamuurd en in de grondverf gezet. Ik heb dat klusje op zolder gedaan. De grondverf droogt vrij snel. Ik heb de panelen licht geschuurd en in de gewone lak gezet. Het grote paneel aan de voorzijde heb ik van de spijkers en de aluminium daklijst ontdaan. Dat grote paneel staat onder de overkapping. Dat ga ik ook wat schuren en wit aflakken.
In eerste instantie was ik van plan de dakplaat ook van 18 mm underlayment te maken. Maar vanwege het gewicht, ga ik toch maar voor 9 mm OSB. Er komt alleen dakleer op te liggen. Ik wil het gewicht van de luifel zo licht mogelijk houden.
Om verstopping van de afvoer te voorkomen, ga ik ook een strook kippengaas gebruiken. Geen afscherming van enkel de afvoer, zoals in dakgoten vaak te zien is. Als daar blad tegenaan gedrukt wordt, stroomt het water niet meer weg. Een brede strook gaas biedt volgens een betere oplossing. Die ga ik in de andere luifel ook aanbrengen.
Ik overwoog een overloop te maken op zo'n 3 cm hoogte. Zodra het regenwater daaruit gaat druppelen, betekent het dat de afvoer verstopt is. Maar van die optie stap ik maar af. Als het weer meezit, ga ik komende week de luifel weer opbouwen.
Het leuke is dat ik zelf bepaal wanneer ik werk. Ik heb geen last van een baas. Vaak zijn de doorlooptijden wat langer, omdat ik me niet in het zweet ga werken. Maar soms moet ik echt aan de bak. Bijvoorbeeld als er sprake is van een lekkage in huis of een verwarming die het niet doet. In andere gevallen kan ik het werk ook afwisselen met een ander klusje. Dat vinden al die oudjes geen enkel probleem. Ze zijn al blij dat ze hulp krijgen. En gezelschap.