vrijdag 28 februari 2014

Tim en Jill


Foto door Jill genomen
Tim laat trots zijn nieuwe fiets zien. Echt nieuw is ie niet, maar dat maakt voor Tim niets uit. Op mijn vraag hoe de fiets hem bevalt, antwoordt Tim : "Goed, opa. Alleen moet ik voor mijn broek oppassen, want hier -hij wijst naar het grote tandwiel- moet eigenlijk zo'n ding zitten. Anders wordt mijn broek zwart."
Oma belooft Tim dat zij een kettingkast zal kopen en dat opa hem dan zal monteren. Als opa uit leergierigheid de fiets wat naloopt, ontdekt hij nog wat achterstallig onderhoud. Dat wordt weer leuk klussen, in dit geval voor Tim.
Met Tim als fotograaf
Tim en Jill blijven een nachtje bij oma slapen. Voor het naar bed gaan is het dolle pret, wanneer beiden met het fototoestel creatief bezig mogen zijn. Opa is het slachtoffer en moet met zowel Tim als Jill op de kiek. Opa moet ook doen alsof ie reclame maakt voor een product. Dus zit opa eerst met een potje sambal in zijn hand, dan een pak met doekjes en vervolgens een pak vla.
Tim is een ervaren fotograaf, dus mijn hoofd zit vaak keurig midden in beeld. Hij gebruikt ook inzoomen en hoeft maar één keer af te drukken. Met Jill is dat anders. Vaak staat mijn hoofd er niet op. Als ze afdrukt, zie ik de camera naar beneden duiken. Zo worden heel wat opnames verwijderd, voordat Jill de instructies van Tim goed toepast. Er wordt heel wat afgelachen om de resultaten van de reclamefoto's. Dan is het bedtijd.