dinsdag 11 februari 2014

Wordt EU een dictatuur?

Een referendum in Zwitserland heeft geleid tot een beperking van het aantal immigranten.De Zwitsers gaan een quotum hanteren. Het opvallende is dat vanuit de EU nogal verontwaardigd wordt gereageerd. Die vindt zo'n quotum ongewenst. De afkeuring geeft aan dat de EU ver van de werkelijkheid af staat. Immers, meer Eu-landen hebben aangegeven problemen te hebben met immigranten.
Een referendum is een heel mooi democratisch middel. Toch dreigt de EU Zwitserland dat het niet zo maar wegkomt met een beleid gebaseerd op de uitslag van het referendum. Erg intimiderend, lijkt me. De houding geeft ook aan hoe het met onze eigen autonomie gesteld is binnen de EU. Brussel bepaalt alles. Ook als een grote meerderheid van de bevolking daar tegen is. Verdwijnt de democratie door toedoen van de EU?
Vaak vind ik dat het hele EU gebeuren vertekend wordt weergegeven door vooral de politiek en de media. Toen de PVV met een Brits rapport zwaaide over de voordelen indien Nederland de EU zou verlaten, gaan de media aan mensen die onvoorwaardelijk achter de EU staan, zoals onze minister Timmermans, naar hun mening vragen. Zo kan ie wel weer. Als er iemand een EU pet op heeft, dan is Timmermans dat wel. Ik ben meer benieuwd naar een second opinion van een onafhankelijke iemand of instantie. Niet van Timmermans of anderen wier politieke loopbaan ongetwijfeld richting Brussel gaat.
Zwitserland wordt nu al door de EU onder druk gezet. Niet fatsoenlijk, vind ik. De EU had het liefst het referendum verboden. We moeten het lidmaatschap maar gaan afbouwen. Die organisatie krijgt steeds meer de regeringsvorm van een dictatuur.