vrijdag 28 februari 2014

Ajax geen Europees niveau

Nee, Ajax is er nog lang niet. Nog ver verwijderd van het huidige Europese niveau. Wat mij nog het meest verbaast, is dat Siem de Jong na afloop durfde te zeggen, dat hij meer van de wedstrijd tegen Salzburg had verwacht. Nou, dat lieten de Amsterdammers op geen enkel moment blijken. Van de thuiswedstrijd heeft men niets opgestoken. Of heeft Ajax na dat verlies de hoop al opgegeven? Het had er veel van weg. Het was van Amsterdamse kant weer erg gezapig, veel ballen terug en vooral niet willen aanvallen.
Ooit verloor Ajax een thuiswedstrijd tegen het toen roemruchte Benfica. De Hollanders dachten dat Portugezen in de sneeuw aanzienlijk minder sterk zouden zijn. Nee dus : 1-3. Maar In Portugal sloeg Ajax op haar beurt keihard terug met dezelfde cijfers : 3-1! Mooi, vooral omdat veel fans de volgende ronde al hadden opgegeven. Maar de spelers niet. Ajax speelde de sterren van de Portugese hemel en stond na nog geen kwartier al met 3-0 voor. Een kwartier voor tijd wist Benfica toch te scoren.
In Parijs werd een derde wedstrijd gespeeld, die weer door Ajax werd gewonnen. Dat waren nog eens wedstrijden, waarin men voor de winst ging. Toen werden ballen zelden achteruit gespeeld en was er sprake van een heel andere mentaliteit : willen winnen.