maandag 24 februari 2014

Leve de bureaucratie!

Maar niet heus. Ja, het gaat nog steeds over mijn pensioen. Dat is nog steeds niet rond. Vorige week vroeg men mij opeens om een extra handtekening. Gevolg is dat mijn aanvraag weer onderaan de stapel is komen te liggen : "De verwerking duurt 10 dagen, meneer." En ik maar denken dat computers meer snelheid in een proces brengen.
Ik heb de indruk dat men mijn offerte bladzij voor bladzij afhandelt. Elke week ongeveer twee pagina's van de veertien exclusief bijlagen. Als men op een pagina iets mist, krijg ik een e-mail met een vraag. Dan hoor ik weken niets en dan opeens weer een vraag. Tot aan vandaag toe. Zeg maar vlak voor de finish. Vanmorgen was het bericht nog desastreuzer : "Meneer, de geldigheid van uw offerte is verlopen! U moet een nieuwe aanvragen en gevraagde bijlagen toevoegen." Grrrr! Zijn ze nou helemaal! Terug naar Start?! Door hun eigen traagheid mag ik opnieuw gaan beginnen.
Het is weer tijd voor een telefoongesprek. Ik word teruggebeld. Dat is mij al twee keer beloofd. Beide keren zonder die belofte na te komen. Dus een pensioen per 1 maart 2014 zit er ook niet in.

PS. Twee uur na publiceren van dit bericht heb ik zelf een halfuur voor het verstrijken van de deadline (ik zou voor half vijf teruggebeld worden) de telefoon gepakt. Ik word doorverbonden naar een deskundige (eindelijk!), die mij vertelt dat men mijn voicemail heeft ingesproken. Men bleek naar mijn eigen nummer gebeld te hebben, terwijl ik een ander nummer opgegeven had! Maar goed, het is maandag. Ik kreeg het bevrijdende nieuws dat mijn offerte zo goed als afgehandeld is en dat deze week het ontbrekende bedrag gestort zal worden door de betreffende traag werkende maatschappij. Ach ja, de aanvraag was immers pas van november 2013..... Dus toch per 1 maart echt pensioen? Eerst zien, dan pas geloven.