maandag 17 februari 2014

Benno L in Leiden

De pedofiele zwemleraar Benno L. heeft een appartement in Leiden betrokken. Toen dat bekend werd, kwamen de protesten los in de sleutelstad. Zijn advocaat is woedend. Die vindt dat Nederland niet tolerant is. Veel advocaten kramen onzin uit. Ik mag het ook met deze  advocaat (kinderloos of slechte vader?) oneens zijn.
Welke garanties hebben de kinderen (waar dan ook) dat ze niet het slachtoffer zullen worden van de pedofiele Benno L of een pedofiel? Hij heeft dan weliswaar zijn straf uitgezeten, maar genezen is hij zeker niet. Tijdens het uitzitten van zijn straf heeft hij een aantal keren de regels overtreden. In een geval moest hij uit de TBS kliniek vertrekken. In een ander geval was hij een tijdje zoek, ondanks zijn enkelband.
De burgemeester van Leiden, meneer Lenferink, is van mening dat Benno L. een kans moet krijgen om terug te keren in de maatschappij.  Burgemeester L. is m.i. geen burgervader.
De houding van de overheid ten opzichte van pedofielen vind ik bedenkelijk. Het opvallende is dat in ons land een terreurbeweging verboden is, maar dat pedofielen zich wel mogen verenigen met het doel kinderen en ouders te terroriseren.
Volgens de advocaat heeft Benno L. maar één mogelijkheid : emigreren naar Duitsland. Justitie vindt dat geen goed idee. Volgens mij zijn Duitse ouders niet anders dan de Nederlandse. Als daar bekend wordt dat een pedofiel in hun stad of dorp komt wonen, zal ook daar weerstand ontstaan. Pedofielen vormen nu eenmaal een blijvend gevaar voor de maatschappij. Trouwens, waarom zouden we dit soort maatschappelijk vuil in een ander land willen dumpen?