vrijdag 3 mei 2024

Laten gaan

Als je een helderziende opbelt voor een afspraak en zij/hij vraagt naar je naam, kan je beter ophangen.😂 Ach, ik heb er soms woorden over gehad. Over het feit dat ik iemand vooraf (voorzichtig) waarschuwde voor onheil. Onheil vanwege een persoon. Dan zei ik : "Je kunt beter wat uit zijn / haar buurt blijven." Maar ik ben daarmee gestopt. Gestopt, omdat mensen hun eigen levenservaringen moeten opbouwen. En dus ook in contact kunnen komen met onaangename mensen. Het is net als met kinderen : je kunt ze niet tegen alles en iedereen beschermen.
Helaas heb ik telkens weer gelijk gehad. Niet gekregen, dat was ook niet nodig. Als iemand in de fout gegaan is en er merkbaar moeite mee heeft, moet je hem dat niet extra inwrijven. Men zegt vaak : "Je mag niet op het uiterlijk afgaan", maar in bepaalde Aziatische landen is dat vaak een uitgangspunt (gezichtsanalyse). Gelaatstrekken zeggen ook veel over een mens. Zo is dat ook met de uitstraling van iemand. Die kan prettig of onprettig aanvoelen. Ook dan kan het al een reden zijn, om al vroeg afstand te nemen.
Als jochie moest ik in een zeker schooljaar vooraan bij de juf zitten. Zij trok aan mijn oren en schreeuwde dan tegen mij. Van de 16 jaar op scholen, was dat mijn slechtste schooljaar. Het duurde even voordat ik wist waarom ik zo door mijn gevoel werd aangestuurd en waarom veel twee of drie keer harder binnenkwam dan bij anderen het geval was /is. Ik was de 50 al gepasseerd, toen mij tijdens een therapie gezegd werd, dat ik een HSP iemand ben. Voor mij heeft Bo Diddley geen gelijk.