vrijdag 24 mei 2024

Snuffelen en inkopen doen

Vandaag is de laatste vakantiedag. We besloten die te vullen met een rondje Kringloopwinkels. Alweer? Ja, en? Ik wilde ook een kampeerwinkel bezoeken, om daar ook wat kleinigheden te kopen. We hebben dit keer drie Kringloopwinkels bezocht. Alle drie waren netjes, ruimtelijk en overzichtelijk ingericht. Heerlijk, zo'n rustgevende omgeving.
Op rommelmarkten zagen we soms stapels met kleding op de grond liggen. Er waren dan bezoekers die in zo’n berg aan het graaien waren. Daar hebben wij dus niets mee. Het moet voor ons net als in een gewone winkel zijn. De spotjes in de caravan bevallen niet zo goed. Ze geven een zee van licht en de bediening is onhandig. Dus hebben die geruild voor een bedlampje. Zo’n ouderwets halfrond ding, waarvan je het kapje kunt draaien.
Ik zag een draadmandje dat onder een kastplank of legplank geschoven kan worden. In dat mandje zag ik een concept om de laptop in op te bergen. Ik ga het na wat aanpassingen tegen de wand in de kast monteren. Daar kan ik de laptop dan in opbergen. Ik vind het telkens zo’n gedoe om hem uit en weer in de laptoptas te doen. Nu krijgt ie een eigen plekje zonder in de weg te liggen.
Ik kocht ook een Triumph Bonneville motorfiets voor €7,50! Nostalgie! Oké, het is een modelletje, maar leuk als decoratie in de caravan. Ik heb als decoratie ook een single gekocht van Adamo. Met op de A-kant Vous permettez monsieur? Op het hoesje staan portretten van artiesten uit de jaren 60 en 70. Dus ook weer nostalgie. Ik moet nog wel het stickertje met de prijs zien te verwijderen. 
Het is allemaal erg licht materiaal. De spullen van Fenna wegen aanzienlijk meer. Maar die gaan er dus uit. Het is telkens een kwestie van wisselen / ruilen; het ene erin, het andere eruit.