zaterdag 11 mei 2024

Caravan opgehaald

Ik las dat Nederland uit het Songfestival gegooid is. Men spreekt van grensoverschrijdend gedrag van de zanger. Ik zag trouwens in een flits, dat ie flink zijn schouders ophaalde over de kwestie. De Nederlandse tv vindt het uitsluiten buitenproportioneel. Logisch, want bij de omroepen gebeuren veel ernstiger zaken van grensoverschrijdend gedrag, die men daar als heel gewoon ervaart.
Sinds eind April zijn er werkzaamheden aan het wegdek van de Rietweg, die o.a. naar de stalling van de caravan leidt. De stallinghouder zou ons op de hoogte houden omtrent de bereikbaarheid. Gisteren is Sonja op de fiets die weg afgereden. Naar aanleiding van haar bevindingen hebben we toch maar besloten onze sleurhut vandaag te gaan halen.
Dat zou oorspronkelijk komende woensdag zijn, maar de vraag is in hoeverre op werkdagen de machines van de wegenbouw de weg zullen blokkeren. Rijden over het fietspad parallel aan de weg kan wel met een personenauto, maar niet met een hogere caravan vanwege de bomen. We willen geen cabrio van de caravan maken, vandaar.
Het vervelende is dat de caravan officieel slechts 3 dagen langs de openbare weg geparkeerd mag worden. Gerekend vanaf vanmorgen 10.30 uur dus tot a.s. dinsdag rond dezelfde tijd. Gezien de omstandigheden, verwacht ik enig begrip en coulance van Handhaving. Maar dat weet je nooit. Gelukkig kunnen we de caravan ook ergens op privé terrein parkeren. Dat doen we dan maandag. Het was wel weer een typisch vakantiegevoel toen ik met de sleurhut achter de Matrix reed. Ik krijg er weer zin in.