vrijdag 31 mei 2024

De Tegenpartij

Natuurlijk lees en luister ik ook naar andere meningen. Al was het maar om die van mijzelf beter te kunnen beoordelen. Wat dat betreft is het net zoals ik gewend was te doen in mijn loopbaan. Ik kan ook (denk)fouten maken. Ik ben immers ook maar een mens? Of overdrijf ik nu? 😁
Ik vlak de andersdenkende niet uit. Ook zij hebben goede ideeën. Ik heb het vaak over Links, maar daar komen ook best wel goede ideeën vandaan. Mijn visie op het Links van nu is, dat ze veel meer socialer en minder radicaler zouden moeten zijn. En de vrede en democratie meer zouden moeten respecteren.
Aan de Koffietafel raakte ik in gesprek met iemand die onlangs 86 jaar geworden is. Hij was als veehouder werkzaam geweest. Zijn zoon heeft het bedrijf overgenomen. Hij betreurt het dat Rutte c.s. (ik citeer) "...de boeren aan het ruimen zijn". Hij verweet het deze regering die zich veel te veel laat leiden door linkse ideeën. Ooit begon hij als veehouder, maar al ras werd ie boekhouder. Vanwege alle overheidsmaatregelen, aldus meneer.  Politiek en wetenschap botsen . Enkel de gekochte wetenschap stat gelijk aan de politiek. Wat dat betreft is het net zoals de journalistiek.