zaterdag 18 mei 2024

Advies

In de showroom annex wachtruimte van de garage dronk ik wat stress-thee. Zo noem ik die thee. Het maken van de thee gebeurt dan zonder theepot, direct in een kopje. Je weet wel : heet water erin en dan een paar keer zo'n builtje thee op en neer halen totdat je het zat bent. Daarna wordt het half verzopen builtje afgelegd. Dan is de stress-thee klaar. Het maken van die thee is allemaal zo gehaast.
Nee, dan liever de ouderwets theepot en theemuts. Dat heet nog steeds theezetten. Daar is meer geduld voor nodig dan voor thee maken. Al heeft de laatste in mijn beleving een heel andere betekenis gekregen : (gast)vrouwen die stress-thee maken. Het kaartje stelde mij weer een vraag : Wanneer heb jij voor het laatst advies gegeven? Nou, dat was een paar dagen eerder. Toen adviseerde ik iemand vooral assertief te zijn. Ze laat zich veel te veel leiden door anderen met nota bene haar eigen kinderen voorop. Zij weten wat het beste voor hun moeder is. Ze beseffen niet eens, dat ze door diezelfde moeder allemaal groot gebracht zijn.
Een ander advies gaf ik aan mezelf : draag voortaan een goede veiligheidsbril als je gaat schuren, slijpen, hakken enz. Zal je zien dat ik met zo'n bril op mijn toet van een ladder tuimel. Goed voor nog een advies : Inden ouder dan 70 : niet klimmen!
Als adviseur werd ik afgerekend op het percentage adviezen dat overgenomen werd. Daar scoorde ik toen best goed mee. Ik heb alleen moeite met het overnemen van mijn adviezen aan mezelf. En van anderen die het goed met mij voor hebben. Vraag me niet waarom. Dus daarmee scoor ik laag. Hoewel, ik heb wel een paar steviger stukken plaat uit de loods gehaald. Toen ik zo bezig was, zittend op het dak van de overkapping, bleken de platen te dun voor mij. Of ben ik te zwaar voor die platen? 😁