woensdag 22 mei 2024

Wat een onzin

Volgens het nieuws is de NAVO na enige oefeningen 'Poetin-klaar'. Men blijft maar door zeuren over de mythe als zou Rusland Europa willen veroveren. Maar daar heb je Duitsers en Fransen voor nodig. Die willen nog steeds geen lering trekken uit hun eigen geschiedenis.
Volgens meneer Musk van Polen (geen familie van Bram) zijn het Russen geweest die een winkelcentrum in brand gestoken hebben. Weer zo'n berichtje van de anti-Rusland stemmingmakerij. Polen laat zich heel erg gemakkelijk voor de Amerikaanse dodenkar spannen. Ze worden er goed voor betaald in dollars. Polen heeft zichzelf met de plaatsing van Amerikaanse raketsystemen tot A-target bestempeld. Leuk voor de Polen die daar wonen.
Volgens de VS heeft Rusland een antisatelliet systeem gelanceerd. Geen nieuws, want Amerika heeft zo'n systeem al heel lang. Satellieten zijn op de eerste plaats een militair en politiek wapen. Ik kan me voorstellen dat een land niet vanuit de ruimte bespioneerd wenst te worden. Wat dat betreft is het net zo gesteld met drones en bewakingscamera's, die de buren of de buurt 'bekijken'. Dat vinden veel mensen onacceptabel. De kwestie rond MH17 heeft Rusland wat dat betreft wakker geschud. Dus kijk niet vreemd op wanneer een satelliet plots verdwenen is. Elon Musk heeft zijn eigen satelliet ver van de inval in Oekraïne gehouden. Tot grote verontwaardiging van de Amerikaanse en Oekraïense regering. Die maakten in eerste instantie gebruik van deze satelliet voor oorlogsdoeleinden.
Het duidelijk te merken, dat Amerika druk doende is om de NAVO in deze oorlog te betrekken. Vooral nu Oekraïne wankelt hebben zowel Amerika als de EU haast met het naar zich toetrekken van het corrupte Oekraïne.