maandag 20 mei 2024

Moe, maar voldaan

We kunnen het niet laten. Aan de andere kant : belofte maakt schuld. Afgelopen zaterdag hebben we wat hand en span diensten verleend bij het herinrichten van de achtertuin van het jongste stel.
Vandaag waren al voor 10.00 uur present om te helpen met het maken van een grote bloembak. Twee waren bijna af. Daar hoefde enkel een mooie lijst op de randen. De derde bak moest nog gemaakt worden. Deze was zo’n 300x100x50. Meten, zagen, boren schroeven was het thema vandaag. Uiteraard met de nodige pauzes.
Voor de lijsten hebben we drie planken twee keer in de lengte doorgezaagd. Gelukkig was er professioneel gereedschap aanwezig, zoals een
afkortzaag en een cirkelzaag met geleider. Samen met een boor- en een schroefmachine leidde al dat gereedschap tot zowel snel als goed resultaten.
Tussendoor werd er ook nog met een kruiwagen zand en aarde gesjouwd, dat samen met een restant tegels aan de straat lag. De tegels werden ook weggehaald en in de tuin opgestapeld. En ik heb een krakend en piepend zonnescherm bijna geluidloos gemaakt. Tegen vijf uur was de klus geklaard. Een mooie tijd om weer naar de camping terug te keren. Daar aangekomen, hadden we in de caravan bezoek gekregen van een groot aantal mieren! Dus ben ik na het eten even op mijn fiets gesprongen om een bestrijdingsmiddel te gaan halen. Op dit moment is alles weer onder controle. We zijn moe, maar voldaan.