maandag 27 mei 2024

Regen en gezeur

Het is volbracht! De overkapping inclusief dakgootje is klaar. Vanmorgen en gedurende een uurtje in de middag (ik houd gewoon koffie- en lunchpauzes) heb ik de laatste schroeven om de golfplaat vast te zetten aangebracht en het dakgootje gemonteerd. Het gootje kent een tijdelijke oplossing voor wat betreft de afvoer, want mevrouw wil binnenkort een regenton laten plaatsen. Dan moet er van de goot een verbinding komen met die ton, terwijl de overloop dan in de doorgang moet uitkomen.
De grotere en dikkere underlayment platen, maakten het schroeven op het dak een stuk eenvoudiger. Met veel minder gymnastiek dankzij de grotere en steviger 'schroef- en booreiland'. Uiteraard met een dwarsbalk en stempel eronder, om de boel te beschermen tegen mijn gewicht.
Sinds ik bezig ben met die overkapping heeft een notoire zeurpiet niets anders gedaan dan klagen over de plassen in de doorgang. Sinds wij hier wonen heb ik die plassen na regenbuien altijd al gezien. Dat komt doordat de achtertuinen van de aangrenzende woningen het afschot naar de doorgang hebben. Er is ook een aantal regenpijpen te zien dat afwatert op de doorgang. Als ik de doorgang bekijk, zie ik dat ter plekke de tegels zichtbaar lager liggen. De plassen die er liggen heb ik blauw omcirkeld.
De notoire zeurpiet of beter zeiksok (😐het is een zij) doet voorkomen alsof de plassen ontstaan zijn sinds de bouw van de overkapping. Klinkklare onzin dus. Maar ach, dat mens doet niet anders dan op alles en iedereen negatief te reageren. Zo staat ze in de buurt bekend. Men heeft bewondering voor ons, omdat we zoveel geduld met haar hebben gehad.
Ik was van plan na deze klus naar de loods te gaan. Maar ik zie daar vanaf. Ik vind, dat ik prestatieverlof verdiend heb. In de vorm van een kop thee en een tukkie op de bank! 😅