zaterdag 25 mei 2024

Kleinigheden

Als ik het over kleinigheden heb, dan heb ik het eigenlijk over kleine ergernissen. Zo kan ik bijvoorbeeld slecht tegen roest. Ik zag twee schroeven met een roestige bruine kop. Nee, het is geen jeugdtrauma! 😂 Er zijn situaties waarin ik ander materiaal gebruikt zou hebben. In dit geval zijn het gewone schroeven in plaats van rvs exemplaren. De laatste zijn weliswaar wat duurder, maar ze staan veel mooier.
Een paar keer heb ik hardhouten kozijnen gezien, waar de maker ordinaire spijkers ingeslagen heeft. Met gevolg dat na verloop van tijd roestsporen op het hout verschenen. Dat valt bij mij onder gepruts. Net zoals het invoegen van een stuk stalen buis tussen het roodkoperen. Slordig!
Ik zag ook een bevestigingsoog, waar de schroef te diep ingedraaid is. Met gevolg, dat het oog is gaan scheuren. Aan de andere kant zag ik een roestige schroef. Dat alles omlijnd met een flinke plak kit. Tijd om de hele mikmak te vervangen! We gebruiken die ogen niet, maar het oog wil ook wat. Ik heb in een kampeerwinkel nieuwe bevestigingsogen gekocht inclusief rvs schroeven.
Helaas had men daar niet een stukje peesrail voorradig. Ik heb dat nodig om de kapstok die een pees heeft, te kunnen ophangen in de voortent.
Voor de drinkwatervoorziening heb ik een terugslagklepje gekocht. Als de kraan een tijdje niet gebruikt wordt, loopt het water in de slang terug naar de jerrycan. Daar wilde ik ook van af. Ook tijdens deze korte vakantie heb ik weer wat aantekeningen gemaakt. Het zijn andere klussen, die ik thuis wil gaan doen.