vrijdag 17 mei 2024

Te gast

Als ik dit bericht type bevind ik mij in de wachtruimte annex showroom van een garage in Zwolle. De airco wordt gerepareerd en dat klusje duurt plusminus 2 uur. Maar gelukkig heeft men hier naast een koffieautomaat met uitgebreide keuze, een rustige omgeving en een fijne zitplaats ook gratis wifi. Zoals gewoonlijk ben ik wat vroeg. Dat liever dan stipt op tijd of wat later. Het voelt voor mij beter aan.
Vanmorgen heb ik de dakdragers op de Matrix gemonteerd. Het was wat vroeg, namelijk nog geen 7 uur. Maar wat een rust!
De dragers heb ik nodig omdat twee planken van ruim 3 meter lang wilde gaan kopen. Samen met nog wat andere materialen. Ze vormen de laatste aankopen voor de overkapping in aanbouw. Op verzoek van de opdrachtgeefster moest ik ook nog een gordijnroede met bevestigingsmateriaal voor haar kopen. Voor in haar huis. Die ga ik straks voor haar plaatsen.
Ik heb de planken thuis alvast in de verf gezet. Ze zijn weliswaar geïmpregneerd, maar ze moeten zwart gemaakt worden. Zoals gezegd heb ik aan de zijkanten geen windveren nodig. De planken zijn enkel voor de voorkant.
Toen ik hier zat te wachten met mijn laptop voor mijn neus, hoorde ik plots iemand zeggen : "Hé, daar hebben we de computerdeskundige!" Ik draaide me om en zag een mij onbekende  man. Ik vroeg hem of ie mij soms kende. Maar dat was niet zo. Vanwege zijn blik vertelde ik hem dat ik in het vakgebied ICT werkzaam ben geweest en vanwege de detachering veel bedrijven bezocht heb. Maar meneer had een andere reden voor zijn opmerking. Hij kan zelf helemaal niet uit de voeten met een computer. Wel enigszins met zijn telefoon. Dus hij vindt iedereen die wel met een computer kan omgaan een deskundige. Toen hij eenmaal aan tafel zat raakten we verder in gesprek.