dinsdag 7 mei 2024

Demonstreren

Demonsteren is een grondrecht. Maar vaak worden anderen de dupe van een demonstratie. Zo ook op de UvA. Er zijn studenten die aan het afstuderen zijn of die juist om extra tijd verlegen zitten. Het is net zoals bij een staking. Werkwilligen worden dan ook de dupe. Want je hoeft het niet altijd eens te zijn met de demonstranten of stakers.
Wat ik ook jammer vind, is dat joodse studenten ook lastiggevallen worden. Maar zo gaat het nu eenmaal. Ten tijde van de treinkaping was ik ook plots een volbloed Molukker. Toen de Marokkanen zich gingen roeren was ik een Marokkaan. Wie weet word ik ook nog voor een asielzoeker aangezien. Hoewel : dat is al eerder gebeurd. Ik werkte toen voor Vluchtelingenwerk. Al een tijdje. Toen ik een keer op de gang liep vroeg de directrice mij : "Wordt u al geholpen meneer?" 😂 Terwijl ik daarvoor diverse keren in haar aanwezigheid koffiepauzes heb gehouden.
Wat ik ook betreur is dat er onderscheid gemaakt wordt in soorten demonstraties. Wie op vredige wijze tegen een regeringsmaatregel of -beleid demonstreert krijgt de laatste tijd klappen. Wie via demonstraties het beleid of de maatregel steunt en er enkel meer vaart achter wil, mag z'n gang gaan.
Het ergste is wanneer een vreedzame demonstratie voor de vrede uiteen geslagen wordt. Er zijn Amerikaanse politici (natuurlijk)  die zelfs ons land willen bezetten als de zionazi Netanyahu voor het ICJ gedaagd wordt. Misschien moeten men toch maar vrienden worden met Rusland, want ons leger stelt niets voor. Of hebben we de waterlinie nog? 😂Amerika : een democratie is een echte maffiastaat geworden. Meneer Mark Rutte wil heel graag hun moordmachine die NAVO heet bedienen. Ik vraag ik me ernstig bezorgd af : "In wat voor tijd ben ik terechtgekomen?"